Laden...

Faq meest gestelde vragen

FAQ

Hoe kom ik aan een technische tekening van een kraan die mij aanstaat?
Heel gemakkelijk,  Toets op de technische gegevens en u ziet alle gegevens die er zijn.

Hoe komt het dat deze kranen zo goedkoop zijn?          
Wij kopen direct van de fabriek, zodat wij de tussen- en groothandel overslaan. Tevens zijn de prijzen van de kranen weinig onderhevig aan kosten zoals promotie-, beurs- en vervoerskosten, omdat wij niet op beurzen staan, wij geven geen folders uit en hebben ervoor gezorgd zo economisch mogelijk de pakketten te verzenden. Op deze manier houden wij de prijzen laag.

Als deze kranen zo goedkoop zijn, is de kwaliteit dan wel goed?
De meeste kranen hebben een keurmerk en op alle kranen krijgt men garantie. Onze fabrikanten geven 2 of 3 jaar garantie op de keramiche binnenwerken, 5 jaar op Chroom uitvoeringen, 2 jaar garantie op andere uitvoeringen, zoals Antiek Brons (Geel bruin), Antiek Koper (Rood bruin), Geborsteld Nikkel (RVS look), Geborsteld Goud, Roze Goud, Mat-Zwart, Chroom-Goud etc. Standaard 1 jaar op de losse onderdelen.op RVS kranen maar liefst 50 jaar garantie en op de keramische binnendelen 3 jaar garantie. Op losse onderdelen krijgt men hier ook 1 jaar garantie.

Hoe zit het met de vervangingsonderdelen?        
Keramische binnendelen, knoppen en uitlopen hebben wij over het algemeen standaard op voorraad.

Hebben de click-clack-systemen een universele inbouwmaat
Ja, al onze afvoerafsluiters passen in de meeste aangeboden waskommen, wastafels en baden.

Tips voor uw kraankeuze  
Voor de keuze van de kraan is naast de keuze van het model de maatvoering van essentieel belang. Meet voor u een keuze maakt de diameter van de wasbak of waskom op. Een optimaal sproeibeeld bereikt u wanneer de uitloop vanaf het hart van de kraan ongeveer 1cm t.o.v. het afvoergat verwijderd is. Dit voorkomt spetteren en zorgt dat de uitstroomstraal te allen tijden goed bereikbaar. Bij een waskom dient u een uitstroomstraal te kiezen welke recht naar beneden stroomt, anders kan de straal door de vorm van de waskom tot een golf vormen.

Wanneer u twijfelt, kunt u ons altijd om advies vragen.

Hoe bespaar ik water?       
Kranen en douches kunt u uitvoeren met een water regelelement. NEOPERL heeft dit soort regelementen. De kranen kunnen begrensd worden op 6 liter, de douches op 8,7 liter per minuut.

Waarom breken doucheslangen?   
- te korte lengte. De slang moet minimaal 1.50 mt zijn.
- breukvastheid en buigzaamheid bij de aansluiting aan de kraan.
- materiaal keuze, plastic, polyester of metaal slangen.

Herroepingsrecht
Na ontvangst van de bestelling heeft u een bedenktijd van 2 weken waarbinnen u de koopovereenkomst zonder opgaaf van redenen mag herroepen (ontbinden). U dient wel de goederen in originele staat en verpakking te retourneren. De verzendkosten dient u zelf te betalen. en worden NIET vergoed.

 Retourneren
Gekochte producten kunnen pas geretourneerd of geruild worden, na schriftelijke of ge-e-mailde bevestiging van Kranenwereld.nl. Kranenwereld.nl accepteert uitsluitend retourzendingen van product en/of producten indien:
Het product en/of de producten geheel compleet, in de originele verpakking en in originele staat zijn.
Het product en/of de producten ongebruikt zijn.
Het product en/of de producten schoon zijn.
Het product en/of de producten niet ingebouwd is/zijn geweest dan wel op enigerlei wijze gemonteerd is en/of zijn geweest.
De bijbehorende montagematerialen, voor zover van toepassing, volledig aanwezig zijn, en zich bevinden in de originele verpakking, hetgeen ook geldt voor de originele handleidingen en meegeleverde accessoires.

Retourzendingen welke niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen.

De kosten voor het retour te sturen product en/of producten komen voor rekening van de klant. Let op, dat het retour te zenden product en/of producten in een doos of inpakpapier verpakt zijn, dusdanig dat deze niet kunnen beschadigen tijdens het transport.

Hebt u vragen over de mogelijkheid tot ruiling van uw product? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Kosten van de installateur
Indien een product als gevolg van transport schade of een fabricagefout herleverd dient te worden, zal kranenwereld.nl er alles aan doen om een zo spoedig mogelijke herlevering te bewerkstelligen.

Kranenwereld.nl (CAS Sanitair) kan helaas geen verantwoordelijkheid of kosten dragen die gemaakt worden door het inhuren van loodgieters, installateurs e.d. die om welke reden dan ook niet verder kunnen met nog of reeds aangevangen werkzaamheden bij een klant. Dit betekent dat kranenwereld.nl nooit de kosten zal vergoeden die ontstaan indien een door kranenwereld geleverd product gebreken blijkt te hebben of de verwachte levertijd niet gehaald wordt.